Глагол - мин.страд.прич. ср. р.
Думата е производна от ароматизирам
Ароматизирано гръцко бяло вино, чийто характерен вкус се дължи на добавянето на борова смола. Източник: интернет
Ароматизирано вино „пелин“ може да се приготви от червени или бели сортове грозде. Източник: интернет
Ароматизирано вино, приготвено от вина, чието характерно ароматизиране е получено чрез задължителното използване на подходящи субстанции, добити по-специално от видовете билки artemisia. Източник: интернет
Ароматизирано вино, чийто характерен вкус се дължи на използването на карамфил и други подправки. Източник: интернет
Ароматизирано вино, чието ароматизиране се дължи на наличието на натурални ароматизиращи субстанции, произхождащи от пелин или от горчивка (синя тинтява), и напитката е оцветена в жълто или в червено. Източник: интернет
Ароматизирано българско вино, произведено по специална технология, чието алкохолно съдържание може да бъде по-ниско от 14,5 обемни процента, а захарното му съдържание е не по-малко от 45 грама на литър. Източник: интернет