Прилагателно име - мн. ч.
Думата е производна от багрилен
В течната част на супите са разтворени вкусови, багрилни и ароматични вещества, които възбуждат апетита и спомагат за подобряване усвояемостта на храната и по такъв начин оказват положително влияние върху дейността на храносмилателния апарат на човека. Източник: интернет
Други стоят в основата на приготвянето на много изкуствени багрилни вещества. Източник: интернет
Кожицата е плътна, здрава, тъмносиня, покрита с дебел восъчен налеп и богата на багрилни вещества. Източник: интернет
Освен ароматни съставки, розовият конкрет включва още: растителни восъци, органични киселини, микроелементи, ферменти, дъбилни и багрилни вещества. Източник: интернет
Под въздействието на алкохола и температурата от кожиците се отделят ароматни, багрилни вещества и танини. Източник: интернет
При класическия метод температурата също е от съществено значение; колкото по-висока е тя, толкова повече ароматни и багрилни вещества се извличат. Източник: интернет