Информация за думата

допича

Глагол - сег. вр., 3 л., ед. ч.

Думата е производна от допичам

Примери

В България 'разсол' се нарича вид сос, който се получава при смесване на бульон от сварено месо, което се допича във фурна, като към него се добавя сол, червен пипер, а понякога доматен сок, брашно и още мазнина (растителна или животинска). Източник: интернет

Запича се 10 мин. във фурна, загрята на 220° С, и се допича 30 – 40 мин. на 180° С или докато се зачервят страните и дъното. Източник: интернет

Отстранява се фолиото, полива се с бульона от печенето, намазва се с масло и се допича, докато се зачерви от всички страни. Източник: интернет

Малко преди изпичане, баницата се залива с яйца разбити с кисело или прясно мляко и се допича. Източник: интернет

Ястието се пече около 30 мин. Малко преди да стане готово, се наръсва обилно с кашкавал и се допича отново. Източник: интернет

Думи и термини с близки букви