Съществително нарицателно име, мъжки род, тип
+м., само +ед. Многогодишно тревисто растение, използвано като подправка заради приятния си аромат.
Добавяте също ситно нарязания магданоз и ситно нарязания джоджен, както и три черпака от бульона, в който са врели дреболиите (черният и белият дроб), черния пипер и половин чаена лъжица сол. Източник: интернет
Поставяте агнешкото в голяма тава, според размера на бута, наливате 1 чаена чаша топла вода, в която добавяте нарязаните лук и джоджен. Източник: интернет
1/2 кг листа и крехки стъбла от тученица сол, черен пипер, магданоз, джоджен Ситно нарязаният лук се задушава в зехтина направо в тенджерата, в която ще се готви супата. Източник: интернет
Плънката се подправя с копър и джоджен. Източник: интернет
Добавяла олио, джоджен и девесил – популярните навремето подправки. Източник: интернет
Отново се намазва с масло и се поръсва със сирене и пресен джоджен. Източник: интернет
mint