Прилагателно име - ж.р. членувано
Думата е производна от ензимен
Въз основа на това предположение са съставени няколко кинетични уравнения за описването и практическото намиране на скоростта на ензимната реакция. Източник: интернет
Други параметри влияещи върху ензимната активност са: съдържание на сухо вещество в сиропа – DS (40 – 52%), съдържание на монозахариди – MS (min 92%) и съдържание на Mg2+ в сиропа (около 45 ppm). Източник: интернет
Като правило в ензимната кинетика, същият ензим катализира и обратната реакция, до достигане на термодинамично равновесие, поради което началните условия на реакция ще определят и нейната посока. Източник: интернет
Лигазите се индентифицират като EC 6 според ензимната номенклатура на IUBMB. Източник: интернет
Михаелис и Ментен разглеждат ензимната реакция като разделена на два стадия. Източник: интернет
Много протеини имат функция, която се осъществява чрез ензимната им активност. Източник: интернет