Съществително нарицателно име, женски род, тип 41
+ж., само +ед. Препечен и счукан на ситно хляб, който се употребява в готварството обикн. за панировка.
Много по-добре е да купувате прясна риба от пазар, а не да купувате нещо, което е замразено и преработено и покрито с галета. Къртис Стоун
Други чудесни варианти са да я използвате вместо ориз за ризото или като тесто вместо галета. Източник: интернет
Божествено вкусен тиквеник с галета и канела - ето как. Източник: интернет
Днес Wiener schnitzel е защитен от закона термин, който трябва да включва телешко, яйца, брашно и галета. Източник: интернет
Първо се нарязва на ситно, намазва се с кокоше яйце, овалва се в галета и суха горчица и се запича във фурната. Източник: интернет
Най-добре е да размразите храната и да я оваляте в галета по-късно. Източник: интернет
breadcrumbs