Съществително име - ед. ч.
+ж., само +ед. Готварското изкуство.
В момента правя обратната страна на молекулярната гастрономия. Работя с учени, за да намеря съставки и продукти, които са доказано добри за вас. Жоел Робушон
Молекулярната гастрономия не е лоша... но без звук, основна кулинарна техника, тя е безполезна. Алтън Браун
Вместо това се занимава с абстрактни проблеми като петиция до ЮНЕСКО, която настоява френската гастрономия да бъде добавена в списъка със световните богатства. Източник: интернет
Въпреки че самият Адриа определя изкуството си като деконструктивизъм, той използва много от техниките и методите на молекулярната гастрономия, като декомпозира дадено ястие на съставните му части. Източник: интернет
Нарастващата популярност на молекулярната гастрономия и интересът към разнообразните техники, които тя прилага, не са останали незабелязани и все повече кулинарни институти включват в програмата си курс по молекулярна гастрономия. Източник: интернет
Друг артист в кулинарното изкуство, който разкъсва традиционните кулинарния разбирания благодарение на молекулярната гастрономия, е Пиер Ганиер (Pierre Gagnaire). Източник: интернет
gastronomy