Съществително име - мн. ч.
Думата е производна от гликозид
Европейският орган за безопасност на храните прави оценка на безопасността на стевиол гликозиди, извлечени от листата на растението Stevia Rebaudiana Bertoni, като подсладител и представя становището си на 10 март 2010 година. Източник: интернет
Органът определя приемлив дневен прием на стевиол гликозиди, изразени като стевиол еквивалент, от 4 mg/kg телесно тегло на ден. Източник: интернет
Лекарства като например гликозиди намаляват активността на тази помпа в сърдечните клетки, за да подобрят контрактилитета на сърцето. Източник: интернет
Много растения складират важни вещества под формата на неактивни гликозиди. Източник: интернет
Със своя екстракт от стевиол гликозиди с до 300 пъти сладостта на захарта стевията привлича вниманието с нарастване на търсенето на ниско въглехидратни, с ниско съдържание на захар подсладители. Източник: интернет
На 11 ноември 2011 г. Европейската комисия позволява използването на стевиол гликозиди като добавка в храните, като определя максимални нива на съдържание за различни видове храни и напитки. Източник: интернет