1. говежда - Прилагателно име - ж.р.
Производна на говежди
2. Говежда - Име на място
Гостите са отвратително (в буквалния смисъл) богати, руски милиардер с говежда тор, английски аристократи, продаващи пехотни мини. Източник: интернет
Имаме и 5 храни вписани в Европейския регистър на храните с традиционно-специфичен характер – "Филе Елена“, "Луканка Панагюрска“, "Роле Трапезница“, "Кайсерован врат Тракия“ и "Пастърма говежда“. Източник: интернет
Обикновено говежда, тя първо се с масло и гъби, след което се запържва с уискито. Източник: интернет
Овчарчета та от селото МЕ изшляпаха отзад, те са надарени, но непълнолетни в момента бабите МЕ налагат с обезболяваща говежда тор. Източник: интернет
Анкетата, направена по поръчка на производителите на наденички "Деби и Андрюс", установява също, че общото тегло на изконсумираната агнешка, свинска и говежда кайма е 1,4 тона. Източник: интернет
До идването на модерните кошери се използват кухи дънери или конусовидни „тръвни“, изплетени от върбови или лозови пръчки и измазани със смес от глина, говежда тор и дървесна пепел. Източник: интернет