Съществително име - ед. ч. пълен член
Думата е производна от хмел
Пълен с полифеноли – микроелементи, които е малко вероятно да получим от диетата си – хмелът съдържа ксантохумол, който според проучванията намалява риска от заболявания, включително затлъстяване и диабет. Източник: интернет
Хмелът в бирата съдържа полифеноли, които имат противовирусно действие и помагат в борбата с рака и за понижаване на „вредния“ холестерол. Източник: интернет
Използва се местен ечемик, а хмелът се доставя предимно от Австро-Унгария. Източник: интернет
Колкото по-дълго се вари хмелът, толкова повече горчивина придава, но и толкова по-малко вкус и аромат остава в бирата. Източник: интернет
Малцът и хмелът придават вкус на бира, но напитката не се подлага на ферментация и не съдържа алкохол. Източник: интернет
Малцът и хмелът са балансирани, с лека сладост във вкуса, с умерен аромат на немски или чешки благороден хмел. Източник: интернет
hops