Съществително име - ед. ч. непълен член
Думата е производна от калвадос
В тази апелация обикновено калвадоса се прави чрез еднократна дестилация в цилиндрични („колоновидни“) дестилатори, някои от които са подвижни. Източник: интернет
В тази апелация обикновено калвадоса се прави чрез двойна дестилация, която дава доста по мек и сладък алкохол, подходящ за дълго отлежаване. Източник: интернет
Майсторите в избите създават калвадоса по точно определен начин, като смесват ябълкови и крушови брендита от различни години и реколти. Източник: интернет
Потребителите могат да разберат за възрастта и качеството на калвадоса по специалните обозначения на етикетите на бутилките. Източник: интернет
Указаният на етикета срок на отлежаване означава, че всеки от включените в състава на калвадоса спиртове има срок на отлежаване не по-малък от посочения. Източник: интернет