Съществително име - ед. ч.
+м., само +ед. Индийско тревисто растение, зърната на което се употребяват като лекарство или подправка.
Добавянето на индийско орехче, куркума, кардамон, джинджифил, канела и карамфил към супата също може да помогне. Източник: интернет
В сместа му има 70 % кафе „арабика“ и 30 % леблебия, както и няколко зрънца кардамон. Източник: интернет
Друг популярен десерт е kringel (вариант на претцел), сладък заквасен хляб, често подправен с кардамон. Източник: интернет
Понякога наименованието кардамон се изписва кардамом. Източник: интернет
Търговското отглеждане на кардамон (Elettaria cardamomum) вътре в защитените територии постепенно се превръща в сериозен проблем. Източник: интернет
Характерното при нея е използването на месо от прасета „Източно-балканска“ порода и подправките кардамон и чесън (освен традиционния черен пипер), които обуславят характерния ѝ вкус. Източник: интернет
cardamom