Съществително име - ед. ч. пълен член
Думата е производна от карфиол
Почти няма сърдечносъдово заболяване, което да не може да се излекува с витамин С. Храни с високо съдържание на витамин С са лютите чушки, папаята, зелето, ягодите, броколите, карфиолът, ананасът, лимоните и портокалите, както брюкселското зеле и кивито. Източник: интернет
100 г пушена или овкусена сланина Карфиолът се измива добре и се вари в подсолена вода в продължение на 12 мин. През това време лукът се наситнява и се запържва на слаб огън заедно със сланината, нарязана на парченца. Източник: интернет
Карфиолът е лесен за приготвяне и може да бъде консумиран свеж или сготвен, било то опечен, на барбекю, на пара или запържен. Източник: интернет
Карфиолът съдържа много вещества, които подобряват перисталтиката на червата. Източник: интернет
За родина на карфиолът се смята Източното Средиземноморие. Източник: интернет