Съществително име - ед. ч.
+м., само +ед. +Спец. В биологията — растителен или животински пигмент, който в организма се превръща във витамин А. _Морковите съдържат каротин._
Ежедневната диета трябва да включва поне пет различни порции плодове и зеленчуци, за да гарантира адекватен прием на важни витамини, фибри и каротеноиди, включително бета каротин. Източник: интернет
В тях пък има още каротин, РР, В1 и др. Те съдържат и етерично масло, което придава специфичния вкус на ореховите ядки. Източник: интернет
Листата на кресона са богати на витамини от групата В, С, каротин, рутин, калциеви соли, магнезий, желязо, йод и фосфор. Източник: интернет
Експерти твърдят, че в малките червени плодове се съдържа повече витамин C от портокалите и повече бета каротин от морковите. Източник: интернет
Оранжевият цвят се получава посредством добавянето на естествени оцветители: семена на анато (Bixa Orellana L.) или каротин от сок от моркови. Източник: интернет
С, каротин, витамини от групата В, калий,натрий, магнезий, калций, фосфор, желязо, манган и мн. др. биологично активни вещества. Източник: интернет
carotene