Съществително име - мн. ч. членувано
Думата е производна от кебап
Кебапите от тази група се приготвят единствено от агнешко месо (от бута или плешката) и от агнешки дреболии – бъбречета, ядки, момици и др. Източник: интернет
Кебапите се приготвят чрез запържване или задушаване на кубчета месо в мазнина или сос. Източник: интернет
Той е вкусен и ароматичен, което се дължи на многото употребени подправки – чубрица, джоджен, черен пипер, дафинов лист, вино, лютиви чушки, чесън и др. Кебапите се поднасят със или без гарнитура. Източник: интернет
Кебапите трябва да се обръщат често, за да не изгаря месото. Източник: интернет
Ще умиргат кебапите и няма да вземат ракийката. Източник: интернет