Глагол - сег. вр., 3 л., мн. ч.
Думата е производна от накисвам
Изследване на EPA заключава, че когато цигарените фасове се накисват в сладка вода за 96 часа, приблизително половината от рибите умират. Източник: интернет
Сухите чушки се накисват в гореща вода, за да могат да омекнат и да се напълнят с плънката лесно. Източник: интернет
Бобовите зърна се изчистват и се накисват в студена вода, като трябва да престоят поне 3 часа, за да омекнат (според оригиналната рецепта обаче трябва да престоят една нощ), след което се оставят да врят в тенджера. Източник: интернет
А в България се започва да се мият, накисват и други обработки! Източник: интернет
За целта 3 такива формирования се накисват за половин час в 1,5 л вода и после се изваждат от течността. Източник: интернет
Ганка Данева от Хасково: Една шепа цветове от невен се накисват в оцет или вино. Източник: интернет