Съществително име - ед. ч. членувано
Думата е производна от оксидация
Чрез намаляването на оксидацията на масните киселини на нивото на 3-кетоацилния коензим А тиолаза, той благоприятства глюкозната оксидация, която подобрява употребата на клетъчните енергийни резерви в случай на исхемия. Източник: интернет
Изразходват енергия чрез оксидацията на въглеродни и водородни атоми, намиращи се във въглехидратите, липидите и протеините до въглероден диоксид и вода съответно. Източник: интернет
Накрайника на поялника трябва да се поддържа омокрен с припой по време на спойката, за да се намали оксидацията и корозията му. Източник: интернет
Процесът на ферментацията (оксидацията) се извършва при температурата около 30 °C и влажност на въздуха 100% за период от около 45 минути до 3 часа. Източник: интернет
Тъй като оксидацията се засилва значително при температури над 800 °C, топенето трябва да става в среда с ниско съдържание на кислород. Източник: интернет