Съществително име - ед. ч.
20 г сухи листа се варят 10 мин. в 200 мл вода, киснат 2 часа и течността се пие след прецеждане. Източник: интернет
Допълнителното зреене на кефира след прецеждане и отделяне на кефирните зърна е особено полезно за хора, които искат да намалят лактозата поради лактозна непоносимост. Източник: интернет
Препоръчва се след прецеждане и отстраняване на кефирните зърна така полученият кефир да се остави да узрее в хладилник или на стайна температура най-малко още 24 часа. Източник: интернет
След прецеждане и отстраняване на кефирните зърна, така полученият кефир се оставя във или извън хладилник за узряване – от 1 до 3 дни, а зърната се поставят в нова порция мляко. Източник: интернет
Някои видове обаче, се хранят чрез филтриране на водата, като използват пипала за прецеждане на планктон от водата. Източник: интернет
След като се прецеди, в цедилото остава по-гъстата маса на сместа, а течността от това прецеждане се събира в съд, поставен под него и се нарича „суроватка“ или „цвик“. Източник: интернет