Съществително име - ед. ч.
+м., само +ед.
#1 Кисело зеле.
#2 Саламура.
#3 Варено и осолено месо.
Българското ястие със сходно име 'разсол' се различава от руското. Източник: интернет
В България 'разсол' се нарича вид сос, който се получава при смесване на бульон от сварено месо, което се допича във фурна, като към него се добавя сол, червен пипер, а понякога доматен сок, брашно и още мазнина (растителна или животинска). Източник: интернет
С рядка употреба думата „разсол“ се ползва за обозначаване на осолена вода (саламура) за съхраняване на бяло сирене. Източник: интернет
Находището се намира на 4 km южно от Провадия и за експлоатацията му е построен завод за сол и разсол. Източник: интернет
След няколко дни солта извлича част от съдържащата се в месото вода и се образува саламура и разсол по повърхността. Източник: интернет
brine