самците
Съществително име - мн. ч. членувано
Думата е производна от самец
Примери
За разлика от морските кончета самците не притежават торбичка, където яйцата да престоят до излюпване.
Оперението на самците е преимуществено черно, върхът на перата е от жълтеникъв до кафяво-бежев цвят.
Всеки индивид заема собствена територия (около 6,45 ha гора за самците и 2,45 ha за самките).
Гнездовият сезон започва в средата на март, като самците чакат женските, които пристигат малко по-късно.
Обикновено територията на самците се припокрива с тази на няколко самки.
По време на размножителния период самците са териториални и маркират ареала си, в който се чифтосват в периода от септември до ноември.