Съществително име - ед. ч.
+мн. сарми, +ж. Ястие от смляно месо и ориз с подправки, увито в зелеви или лозови листа и сварено. • [[Дроб-сарма.]] Ястие от нарязани агнешки дреболии с ориз, печено във фурна.
Връзка пресен чесън, който също може да се ползва при приготвянето на дроб сарма, е 80 ст. В сметката трябва да прибавим и подправките. Източник: интернет
Задължително е на софрата да присъства и обредният хляб, но е хубаво да има още агнешка дроб сарма, млечни продукти, зелен лук, пресен чесън, варено жито, баница и вино. Източник: интернет
Мен в България ме разнасяха като дроб сарма. Източник: интернет
Тук се появяват рецептите за "сарма с агнешки дроб" и пълнените чушки. Източник: интернет
Дроб сарма с лапад и булгур7 причини да ядем цвекло всеки денТретиране срещу сливова плодова осаМентата помага при много проблемиШотландското поголовие крави е намаляло до исторически минимум Ментата помага при много проблемиГен. Източник: интернет
От 11 век Нингма традицията процъфтява заедно с новите Сарма школи и по това време нингмапите започват да се открояват като отделна група и започват да използват понятието „Нингма“. Източник: интернет
sarma