Съществително име - мн. ч.
Думата е производна от триглицерид
Високите нива на триглицериди (т.нар. хипертриглицеридемия) създават предпоставка за развитие на атеросклероза, инфаркт, инсулт и други. Източник: интернет
Защото и са ценен източник на МСТ-мастни киселини (МСТ е съкратено от medium-chain triglycerides, или средноверижни триглицериди), които подпомагат разграждането на мазнините. Източник: интернет
Дължината на веригите на мастните киселини при срещащите се в природата триглицериди варира, но повечето съдържат 16, 18 или 20 въглеродни атома. Източник: интернет
Когато се анализира биохимията на кръвта, нивата на холестерола се отразяват в следните параметри: общ холестерол, холестерол-HDL (липопротеин с висока плътност, HDL), холестерол-LDL (липопротеин с ниска плътност, LDL), триглицериди. Източник: интернет
Този синдром включва нездравословно завишени кръвен холестерол, триглицериди, захар и налягане - набор от рискови фактори, предразполагащи към развитието на диабет и сърдечносъдови заболявания. Източник: интернет
Захарта има пряко отношение към стеатозата на черния дроб и към производството на триглицериди. Източник: интернет