Глагол - сег. вр., 3 л., ед. ч.
Думата е производна от втасвам
Тю, пък аз омесих питката да втасва до петък за посрещането на освободителите. Източник: интернет
Тестото втасва и след това се претрива с още брашно на полусухи трохи. Източник: интернет
Тя заяви, че хлябът от лимец се прави със смесване с бяло брашно, защото лимецът не може да втасва. Източник: интернет
Квасът е смес от брашно, вода и разнообразни бактерии, която втасва и допринася за вкуса и качеството на храни и напитки. Източник: интернет
Маяното тесто втасва за 3 до 4,5 часа, а главното тесто за около 1 час. Източник: интернет
Тестото втасва няколко дни, след което се поставя във форми и се пече, а съхненето след това отнема две седмици. Източник: интернет