ягуарите
Съществително име - мн. ч. членувано
Думата е производна от ягуар
Примери
В някои части на своите местообитания, червенопетнистите и жълтопетнистите костенурки са основен източник на храна за ягуарите, например в Националния парк Ману в Перу.
Най-характерните местообитания на ягуарите са тропически джунгли, в по-малка степен – засушливи места, обраснали с храсталаци, пасища.
При ягуарите алелът за черен цвят е доминантен и се проявява в поколението на двойка, при която поне един от родителите е черен.
Причината за това е изсичането на горите, на чието място се застрояват населени места или ферми, които навлизат в жизнената среда на ягуарите.
От всички големи котки, ягуарите са най-неуловимите и най-малко изучени.