Съществително име - ед. ч. членувано
Думата е производна от запарване
Популярно е също запарването на зелен чай на прах (матча, англ. matcha), като за целта той предварително се стрива в порцеланово хаванче. Източник: интернет
Калъфът запазва топлината, необходима за запарването и се премахва само при наливането на чая в чашките. Източник: интернет
Напитката се прави по-силна или по-слаба чрез количеството използван чай, а не чрез продължителността на запарването. Източник: интернет
Начините на запарването на чая зависят от обстоятелствата, при което става събитието, броя на участниците в него, вида чай. Източник: интернет
Предпочита се сравнително ниската температура на водата – не повече от 60 °C – и продължителност на запарването около 4 мин. При този начин на запарване не се извлича много цвят и напитката се получава доста бледа. Източник: интернет
Продължителността на запарването се определя от вида използван чай. Източник: интернет