Глагол - сег. вр., 3 л., мн. ч.
Думата е производна от запържвам
Бобовите растения са един от основните източници на протеин за племето и обикновено се запържват, след като се сварят. Източник: интернет
За разлика от повечето други рибни супи, зеленчуците не се варят, а се запържват предварително. Източник: интернет
Месото и дреболиите се поставят сурови или се запържват леко в мазнина заедно със ситно нарязания зелен лук и доматите, подправя се с бяло вино, джоджен, черен пипер, магданоз, разбъркват се леко и се увиват в пергаментова хартия, в було или палачинка. Източник: интернет
За оригиналното фрикасе суровото месо се нарязва на хапки, които се запържват леко в масло, поръсват се с брашно, след което се долива течността за соса – месен или пилешки бульон. Източник: интернет
Не се запържват, защото горчивината, която съдържат, ще премине в гроздовата обвивка и ще влоши качеството на продукта. Източник: интернет
Приготвя се от стар просеник, стрит на трохи, които се запържват в мазнина до порозовяване. Източник: интернет