Глагол - сег. вр., 3 л., ед. ч.
Думата е производна от запичам
Първо се нарязва на ситно, намазва се с кокоше яйце, овалва се в галета и суха горчица и се запича във фурната. Източник: интернет
Брашното се запича на сух тиган, след което се охлажда с малко вода и получената смес се излива в тенджерата с кебапа. Източник: интернет
Долива се зеленчуков бульон и се запича във фурна, докато оризът поеме водата. Източник: интернет
Долива се пилешки или зеленчуков бульон, след което се запича във фурна, докато оризът поеме водата. Източник: интернет
Пече се 3 часа на 180 градуса, след което се маха фолиото /капака/ и се запича още 30-45 минути. Източник: интернет
Когато го изрежете по съда, се запича още 20 минути и после тарта се обръща и се сервира с крем англез и топка ванилов сладолед. Източник: интернет