Съществително име - ед. ч.
Опитът показва, че добавянето на листа от амарант в буркана с тази туршия почти 100 процента гарантира постигане на перфектен резултат, а именно сочни и хрупкави кисели краставички. Източник: интернет
Преди да залеете зеленчуците с марина, поставете няколко листенца амарант в буркана. Източник: интернет
Хлябът, приготвен от древни зърнени култури може да съдържа просо, амарант, теф, камут, и/или лимец. Източник: интернет
Добавянето на амарант гарантира хрупкавина и сочност на краставичките. Източник: интернет
Подходящи храни са киноа, амарант и кафяв ориз. Източник: интернет
Една голяма част, обаче, са синтетични бои (алура ред, цитрусово червено №2, еритрозин, амарант, тартразин, индиготин). Източник: интернет
amaranth