Съществително име - ед. ч. членувано
Думата е производна от баклава
Баклавата подслажда устата, похвалата - ушите. Ашот Наданян
За да стане хрупкава баклавата, се пече бавно, на 150 градуса в предварително загрята фурна до зачервяване. Източник: интернет
Добре е баклавата да престои поне един ден, като през няколко часа обръщате парчетата, за да се напоят от всички страни. Източник: интернет
Между корите на баклавата била открита хартиена свивка, съдържаща високорисково наркотично вещество хероин, с нето тегло 3,03 гр., процентно съдържание на диацетилморфин 44 %, на стойност 272,70 лв. Източник: интернет
А докато баклавата успее да се дореди до влизане в списъка на запазените европейски марки, ще има още много сироп да попие. Източник: интернет
Интересно е да се знае, че в началото баклавата не е била десертна баница, а се е ползвала като основна храна (солена баница) и закуска. Източник: интернет