Съществително име - ед. ч. членувано
Думата е производна от ферментация
Джанфранко споделя тайната за ферментацията на меки зеленчуци, като например тиквички и твърди неща, като кори от диня. Източник: интернет
При нея виното се бутилира преди края на ферментацията, която приключва вътре в бутилката, и така виното се газира по естествен начин, като не се прибавя захар, както е при технологията на шампанското например. Източник: интернет
При ферментацията на малц се отделя по-малко метилов алкохол, отколкото при спиртните напитки, които се получават от ферментацията на сладки плодове, каквато е нашата прословута ракия. Източник: интернет
При ферментацията на жито отново се отделят по-малко вредни и отровни съставки, отколкото при ракията, но почти толкова, колкото при уискито. Източник: интернет
Български изобретения, които промениха светаLactobacillus Bulgaricus Млечно-киселият микроорганизъм, който предизвиква ферментацията на българското кисело мляко, е открит през 1905 г. от българския микробиолог Стамен Григоров. Източник: интернет
Тоест, просто казано от житното растение, използвано за направата на примитивните метли, допълнено в определен момент от ферментацията от пшеница. Източник: интернет