Съществително име - ед. ч.
+мед. вж. ферментация
За да се съхранят максимално здравословните свойства на продуктите, ги прилагаме сурови или се приготвят чрез накисване, покълване, сушене на слънце или с дехидрататор, ферментиране, готвене на пара, варене“, обясни 30-годишният шеф. Източник: интернет
Целият процес на ферментиране, бутилиране и отлежаване отнемал между 3 и 4 седмици. Източник: интернет
Трябва да се внимава да се събират само узрелите плодове, защото ако не са достатъчно узрели, не съдържат достатъчно количество масло, а също така не могат да ферментират, а именно тяхното ферментиране създава специфичния вкус на шоколада. Източник: интернет
Те се използват във вида, в който се намират в природата, но се практикувало и предварително ситно кълцане и счукване, киснене или дори ферментиране. Източник: интернет
При ферментиране на глюкоза се отделя газ (CO 2 ). Източник: интернет
Същността на процеса Sour Mash е добавянето към новодобитата зърнена каша, която веднъж вече е влизала в производство на уиски, отделена от напитката след нейното ферментиране. Източник: интернет
fermenting