Съществително име - ед. ч. членувано
Думата е производна от осоляване
Дебелината на пласта сол трябва да бъде от 0,5 до 1 см. След осоляването прибираме кожата към средата от крайниците, главата и опашката и накрая двете страни от хълбоците. Източник: интернет
Има доказателства, че осоляването и пресоването на месото е било познато на прабългарите още при заселването им по българските земи през VII век. Източник: интернет
Силно се намалява отнемането на минерали и подхранващи вещества от почвата от изтичащата вода, осоляването и замърсяването с препарати. Източник: интернет
Тъй като при осоляването кръвта в месото се разрушава и то посивява, за да се избегне това в сместа се добавя селитра, (калиев нитрат Е 252 или натриев нитрат Е 251) калиев нитрит (Е 249) или натриев нитрит (Е 250). Източник: интернет
Отлагането на минерали е причинило осоляването, заради което не виреят никакви риби или птици. Източник: интернет
По тези причини осоляването не е напълно сигурен начин за консервиране. Източник: интернет