Съществително име - ед. ч. пълен член
Думата е производна от пепсин
Също така солната киселина служи за активирането на някои ензими, които се отделят в неактивна форма, като например пепсинът. Източник: интернет
Пепсинът е най-активен в киселинна среда с температура между 37 °C и 42 °C. Източник: интернет
Пепсинът проявява преференциално разцепване за хидрофобни и ароматни остатъци в позиции Р1 и Р1'. Източник: интернет
Пепсинът усвоява до 20% от погълнатите амидни връзки, като се разцепва преференциално в С-терминалната страна на аромарните аминокиселини. Източник: интернет
Пепсинът е аспарагинова протеаза, използваща каталитичен аспартат в активния си център. Източник: интернет
Пепсинът е един от първите открити ензими и по природа е полипептиден. Източник: интернет