Съществително име - мн. ч.
Думата е производна от полифенол
Виното е известно със своите антиоксидантни ползи, особено червеното вино, което е по-богато от бялото вино на полифеноли, за които се смята, че помагат за защитата на малките кръвоносни съдове в сърцето. Източник: интернет
Виното съдържа освен това още полифеноли, витамини - все вещества, които са с антиоксидантен ефект и предпазват клетките от увреждания. Източник: интернет
Основните биологично активни субстанции във виното са полифеноли - основно стилбени (ресвератрол) и флавоноиди (кверцетин, епикатехин, малвидин и др.). Източник: интернет
Пълен с полифеноли – микроелементи, които е малко вероятно да получим от диетата си – хмелът съдържа ксантохумол, който според проучванията намалява риска от заболявания, включително затлъстяване и диабет. Източник: интернет
Учените смятат, че това се дължи на високото съдържание на полифеноли в напитката, за което е доказано, че помага при грип и други респираторни заболявания. Източник: интернет
Molecular Nutrition and Food Research 2006; 50(2):160 – 169. Улонгите съдържат както катехини, така и сложните полифеноли. Източник: интернет