Съществително име - ед. ч. членувано
Думата е производна от скорбяла
Намаляването на скорбялата и нейното разпределение също се използва, тъй като узрелите плодове при проба с калиев йодид оцветяват повече около семенните кутийки. Източник: интернет
От скорбялата те се оцветяват в тъмнолилаво и водата ги изпира. Източник: интернет
Постепенно водата се изпарява, скорбялата декстринира, а захарите карамелизират, в резултат на което брашното добива златист цвят и приятен специфичен аромат. Източник: интернет
При нужда от енергия растението хидролизира скорбялата, което освобождава глюкозните остатъци. Източник: интернет
Понеже дрождите не образуват ензима амилаза и могат да ферментират само захари, се налага скорбялата да бъде предварително озахарена. Източник: интернет
Всяка от тях съответства и на A-, B-, или C- формите на скорбялата. Източник: интернет