Съществително име - ед. ч.
железен изпъкнал похлупак, с който се покрива подница при печене
В него се слага печивото, и се захлупва отгоре с връшник – нисък тенекиен (в по-стари времена също глинен) конус с диаметър колкото подника, с дръжка на върха и задигнат ръб. Източник: интернет
Баницата се покрива с Метален капак, наречен връшник, върху който се слага ЖАР и баницата се изпича. Източник: интернет
Това е сач с керамичен капак, наричан връшник. Източник: интернет
Наблизо била „острушката“, с чиято помощ повдигали нажежената подница, изработена от печена глина, както и горещият връшник, с който се захлупвала подницата за изпичане на хляб, баница, гозби в тепсия, зелници. Източник: интернет
Те се похлупвали отгоре с железен /ламаринен/ капак ”връшник“, този връшник след похлупването се затрупвал с жарава. Източник: интернет
Пече се в подница под връшник. Източник: интернет
peer