Съществително име - ед. ч.
захарността`, само +ед., +ж. Съдържанието на захар в растение или в изделие. _Сиропите с висока захарност са трайни._
Плодовете са с отличен цвят и консистенция на месото, висока захарност и по-малко семена. Източник: интернет
ХЕИ често ги е проверявало за захарност, масленост, сухо вещество, всичко е трябвало да бъде по стандарт. Източник: интернет
Най-идеалните реколти позволяват гроздето да се бере между края на октомври и средата на ноември, когато то развива достатъчна захарност. Източник: интернет
Стендесто има висока захарност и съчетава витамините и минералите от двата плода (слива и кайсия). Източник: интернет
Стафидирането и натрупването на висока захарност правят гроздето подходящо за получаване на висококачествени полусухи и сладки вина, които се отличават с тъмнозлатист цвят, плътност и фин мискетово-тамянов аромат. Източник: интернет
Има висока захарност при топла есен. Източник: интернет
sugariness