Съществително име - ед. ч.
+м., само +ед. Унгарско национално ястие — яхния с месо и картофи.
Анджей Сташук бе придружаван от Кщишоф Варга (1968), доскоро литературен критики и журналист в „Газета Виборча” и автор на преведените от Милена Милева за „Парадокс” книги „Надгробна мозайка” и „Гулаш с турул”, които нямат жанров аналог у нас. Източник: интернет
Шницел, гулаш, паприкаш и горещи супи и бульони с галушки има навсякъде. Източник: интернет
Приготвянето на традиционните месни ястия, като гулаш, яхния „pörkölt“ и рибарската супа, могат все още да бъдат забелязани да се приготвят върху открит огън, в специален котел (bogrács), така както са били приготвяни преди стотици години. Източник: интернет
По традиция ще гостува кулинарният шоумен Ути Бачваров, който ще приготви агнешка курбан чорба, а после той и унгарски овчари ще бъркат гулаш. Източник: интернет
Има още няколко ястия с „гулаш“ в наименованието си. Източник: интернет
Приготвяне на гулаш на открит огън, в традиционното котле „Bogrács“ Източник: интернет
goulash