Съществително име - ед. ч.
+мн. ордьо`ври, (два) ордьо`въра, +м. Блюдо, сервирано преди основното ястие; предястие.
На второ и трето място са ордьовър „Слънчоглед“ на Ганка Петрова и „Картофени мъфини“ на Виолета Куруджикова. Източник: интернет
Твърди се, че Даяна е поръчала ордьовър с гъби и аспержи, последван от морски език. Източник: интернет
Под ордьовър, в Централна и Източна Европа често се разбира и блюдо с комбинация от няколко салати и украса. Източник: интернет
Примерно: Ордьовър с френски сирена, Ордьовър с кашкавал и сухи колбаси, Ордьовър от меки колбаси и т.н. Но има и ордьоври, които съчетават в едно подредено блюдо, освен нарязани продукти, така също и салатени миксове, сосове или друг вид разядки. Източник: интернет
Това е случай, при който с редена салата се нарича всякакъв вид „ордьовър“ (подредени хапки и разядки). Източник: интернет
Често за Гарнитура се приема и ордьовър от нарязани еднородни деликатеси. Източник: интернет
starter