Съществително име - мн. ч.
Думата е производна от ордьовър
Десетки салати, ордьоври и специалитети от риба, дивеч, агнешко и какво ли още не отговаряха и на най-изисканите вкусове. Източник: интернет
Броколите обикновено се варят във вода или на пара, но могат да се консумират сурови и стават популярни като суров зеленчук сервиран в ордьоври. Източник: интернет
В англоезичните и германоезичните държави малките блюда с допълнителни разядки, които се поднасят преди основното или встрани с основното блюдо, също се наричат ордьоври. Източник: интернет
Като мезета и топли и студени ордьоври се използват разнообразни пхали от варени и задушени зеленчуци – патладжани, спанак, зелен фасул, зеле, моркови и др., заляти със сос от орехи и подправки. Източник: интернет
Подходящо питие за всякакви случаи: чисто, с лед или разредено с вода, смесено с доматен или портокалов сок, узо „Цантали“ се съчетава отлично с ордьоври от националната гръцка кухня, но е най-добро с морски дарове и деликатно запържени храни. Източник: интернет
Освен шампанското и коктейлите в него ще се предлага черен хайвер, колбаси и ордьоври. Източник: интернет