Съществително име - ед. ч.
+мн. рагута, +ср.
#1 Ястие от задушено месо със зеленчуци.
#2 Животински кости, от които почти е отстранено месото.
Като ония от "Речния дракон" на Карл Май - фрикасе от кокоши шии, рагу от петльови гребени, патешки езици. Източник: интернет
Не баш чалга /рагу, както наричаха кокалите с остатъци от месо/, но евтинко, залъгващо глада, запълващо хладилника. Източник: интернет
Специално за фестивала се вари традиционната коледна бира „Kerstschaap“, която се предлага с традиционни белгийски специалитети: супа, задушено говеждо рагу и прясно изпечен хляб. Източник: интернет
Приготвя се от месно рагу, което се изстудява, за да се сгъсти и да може да се оформи като крокет и да се покрие с панировката. Източник: интернет
Сервират се и крокети с цилиндрична форма, които често повече приличат на френските си предци – рецептата например е: скариди или краб или месо с бял сос (рагу), който се изстдуява, за да се сгъсти преди да се направят крокетите. Източник: интернет
Такива са например „банана мама, мамуна проклета“, „съм много убав, да“, „рагу и дзъби“ и други. Източник: интернет
ragout